И после 100 година најбољи Србски синови  бране своје писмо и националне вредности желећи да остану  на путу Немањином и Савином,  достојни Његошевих завета. Слободан Чуровић из Подгорице,песник и  професор српског језика,  који је остао без посла јер је одбио да предаје измишљени „милогорски језик“ и пише латиницу, биће гост Београда и Удружења Ћирилица 24. марта у Светосавском дому на Врачару.

Позивамо вас да својим присуством подржите борбу србског народа у Црној Гори за основна људска права, речима проф. Чуровића:

„Ако је искључивост зборити и бранити ћирилици,  ја признајем да ми је то највећи гријех,  ако могу да пролазим поред очевог гроба и да читам и да знам да је његово име и мој пут аманета,  нека то буде мој  „злочин“.

Ако могу да слушам ћирилично слово и звук гусала, нека то буде мој највећи пораз. Ако могу да разазнајем ко сам на вјетрометинама,  ако слушам мајчине ријечи благослова, ако  могу  да кажем да сам њен ћирилични син,  нека то буде моја  највећа непослушност и незахвалност.“