Због вируса одгођени "Зимски сусрети српских земаља"

БЕОГРАД - Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић потврдио је Срни да је манифестација "Зимски сусрети српских земаља", која је под слоганом "Српском традицијом чувамо православље" требало да буде одржана од 26. до 29. марта на Јахорини, одгођена усљед ситуације настале због појаве вируса корона.

Цицовић је рекао да је Удружење за одбрану ћирилице "Добрица Ерић", које је као организатор заједно са Представништвом и Олимпијским центром "Јахорина" припремало ову манифестацију, спремно да је организује чим за то буду стечени услови.

"25. Сусрет српских земаља биће и побједа над вирусом корона", рекао је Цицовић.

Он је прецизирао да су сви послови на припреми манифестације увелико завршени.

"Спремно је око 1.000 мајица, више од 100 медаља и диплома. Потпуно су дефинисани спискови свих гостију и дјеце учесника из Вуковара, Дрвара, Херцег Новог, Лепосавића, Требиња. Једноставно, организатор је био потпуно спреман за почетак једне од манифестација које је започела давних 1990-их година", рекао је Цицовић.

Циљ манифестације "Зимски сусрети српских земаља" је, прије свега, афирмација српског јединства, а ријеч је о манифестацији са најдужом традицијом у Републици Српској.

Извор: Глас Српске