Поводом изјаве досадашњих водитеља емисије „Руски сат“ на Радију Снага народа, којом су све уреднике других емисија на радију произвели у оне „који по мишљење иду у комитет“ као уредник емисије Душа ћирилице сматрам за обавезу да искажем своје дубоко неслагање јер је таква изјава нетачна.

 

Емисија Душа ћирилице никада није имала било какав притисак да мења ставове, позване госте или уређивачку концепцију. И то од почетка емитовања емисије а тако је и данас за време садашњег директора и главног уредника.

Такође сматрам непримереним тон и интензитет обраћања бивших водитеља упућен својим колегама на радију, без обзира на њихов статус: професионални или аматерски. Напротив држим се принципа да свако од нас ко се добровољно прихватио да служи идеји, постаје раван у правима и обавезама са онима који су професионалци. Лицемерно је наводити радни статус уредника као разлог за незадовољство, када је то договорено на почетку емитовања. Лицемерно је и заборавити да је цео тим са радија подржавао издавање и промоцију књиге: од Руског дома преко радија до штанда Ћирилице на Сајму књига. То смо радили зато што сматрамо да је таква књига потребна српским привредницима и да се подразумева подршка јер служимо истој идеји.

На крају, и када смо љути или разочарани, треба да се чувамо тешких речи и омаловажавања својих доскорашњих сарадника јер време исписује чудне путеве. На њима се по правилу увек сретнемо, па је лепше када је мање горчине на тим изненадним сусретима.

 

Миша Којић

уредник емисије „Душа ћирилице“