Господине Влајчићу, да се не лажемо са оним поштовани,

 

Требало ми је добрих неколико минута да нађем спорну емисију коју је снимила РТС, телевизија коју плаћамо по сваком бројилу, иако је по викендицама и сеоским кућама не гледамо. Почињем себе да хватам како сам све више и више близак теорозаверенику Дејану Лучићу, јер емисија која је приказана прекјуче, по мом скромном мишљењу требала би да буде постављена на првој страни или је можда број гледања ставља на то почасно постоље.

Наиме, о чему се ради? По ко зна који пут директно је нападнуто Светосавље, ћирилица, патриотизам за које ми више волимо да кажемо родољубље, али овог пута од Вас. Нападнути су наравно браниоци свега тога. Наслањајући се на Семјуела Џонсона, а не на Теслу, у окружењу младих људи Ви стари Борџија посејали сте несветосавско, нећирилично, неродољубиво, модификовано несрпско семе.

Него хајде да размислимо, коме уствари треба борба за ту нашу ћирилицу у тренутку када је Београд преплављен латиницом и када је Кнез Михаилова окупирана енглеским, италијански и осталим несрпским језицима, који се кочпопере у епицентру, као онај Турчин кога више нема у Скерлићевој 4, јер је вероватно неки паметан државни човек запазио да нема смисла да се Турци кочопере око Храма Светог Саве? Хвала паметном државном човеку, да наставимо са лучићевском теоријом.

Е, та борба треба нама, Борочорбинским Великосрбима, јер како рече он, какав је то човек Малосрбин. Неко би сада рекао да овде износим килибардске приче о великосрпству, а сећате ли се да нас је почетком 90-их мање-више све нас Србе из Србије помало било стид како нисмо тако добри Срби као Новак Килибарда и њему слични. Тај лик Богу хвала није више на својој линији, а ми смо и даље остали на оној нашој опанчараској, некругодвојчанској, трстеничкој, пиротској, нишавско-моравској сељачкој линији. И не стидимо се тога.

Е, па господине Милане Влајчићу оставите се борџијанисања по дечијем мозгу у годинама када је прошло 100 лета од забране ћирилице, када је Светосавље више него трн у оку не само Вама сличним, него чак и ликовима који се крију иза црне униформе.

Оставите се будализирања колега и дозволите нам да се боримо за Светосавље и ћирилицу. Ви Вашим пријатељима пишите латиницом, али да знате да сте књигу завештали њиховој културној баштини. Да, lijepoj njihovoj. Они су доње акте саставили.

Тако му то дође по Уједињеним Нацијама у које се Ви вероватно кунете. Ми се не кунемо у те нације, јер какве су то нације који су нам баш на ове дане бомбардовале и децу и Светосавље и ћирилицу, рушиле цркве и затвориле више Срба него што је затворено Немаца у Нирнбергу. Е, због тога нама остаје да се владамо по назорима Божијег човека Николе Тесле, који каже „ако имам среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити за доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје наде испунем, најслађа мисао биће ми та да је то дело једног Србина“.

Самјуела Џонсона у 14 минута и 44 секунде остављамо Вама .

http://www.youtube.com/watch?v=BfVvnFDouR4

Пишући све ово не могу, а да се не захвалим свом другу, па чак и више од тога Љубинку Стојановићу који ми је дао информацију. Ћирилица ради.

 

Члан УО Удружења за одбрану Ћирилице

„Добрица Ерић“

пуковник авијације у пензији

Милорад Ђошић-пилот

 

У Београду,

30. март 2016. године