ВЛАСТИМИР - ЛАЛЕ Б. ТЕРЗИЋ
1937- 2021

19.новембра 2021.године у Врњачкој Бањи је услед последица КОВИД и срчаног удара преминуо један од највећих и најстаријих бораца за одбрану ЋИРИЛИЦЕ, Властимир - Лале Терзић. Преко 60 година Лале се борио за заштиту и поштовање нашег писма, језика чувајући традицију и сећања на преце. У радном веку радио је као наставник у селима Трстеничке општине а највећи траг оставио је у Медвеђи где је научио хиљаде малишана да пре свега буду добри људи.Као хроничар села објавио је Монографије села Стубал и родног Угљарева. Иза њега остале су бројне песме, сећања, писани, уметнички и скулпторски радови. До последњег дана имао је неизмерну стваралачку енергију и неововременске идеје.

Вест о смрти објављена је баш у време када је Лале требао да има "наступ" са својим ћириличним скулптурама на "Михољским сусретима села општине Врњачка Бања" где су у организацији Удружења за одбрану ћирилице "Добрица Ерић"Београд-повереништва у Врњачкој Бањи организовани разговори о ћирилици и Добрици Ерићу кроз представљање књиге ПЕСНИЧКИ ВИТЕЗ ШУМАДИЈЕ. Око 200 посетилаца Манифестације минутом ћутања одало је пошту чика Лалету.

На дан сахране, 22.11.2021.године, на гробљу у Рућинцима Жарко Марковић је у име Удружења, Лалету постхумно, додељено БЛАГОДАРЈЕ као признање за 60-година рада на ОДБРАНИ ЋИРИЛИЦЕ уручио члановима породице.

Лале је иза себе оставио супругу Миланку која му је негом и пажњом продужила живот, два сина, унуку и унука који ће с поносом, својим потомцима преносити причу о идејама и делима деда Лалета.

Жарко Марковић
Врњачка Бања