Успешно је по 25.пут настављена изузетна сарадња удружења за одбрану ћирилице “Добрица Ерић” и Представништва Републике Српске у Београду при организовању манифестације Сусрети српских земаља.

Сва планирана спортска такмичења и културни садржаји успешно су одржани и ове године на Јахорини од 24.-27.марта.уз учешће 220 гостију у хотелу Бистрица.

Овогодишња радионица Српско коло на Јахорини, припремљена од уметничког руководства националног ансамбла “Венац”из Грачанице, одржана у ОШ “Србија” окупила је 300 ученика паљанских школа који су направили прве фолклорне кораке у Српском колу на Јахорини.

Организатори се посебно захваљују националном ансамблу “Венац” из Грачанице, КУД-у “Просвјета” из Вуковара, ансамблу пјесама и игара “Веселин Маслеша” из Бања Луке и Србским православним појцима из Београда, који су сабравши се на Јахорини, својим уметничким програмима допринели потврди овогодишњег слогана Сусрета “Српском традицијом чувамо православље”.

Јунакиње и јунаци 25.Сусртеа су Србски православни појци који су упркос тешком саобраћајном удесу, при доласку на Сусрете, решили :”да стигну тамо где су намерили” и исто вече запевали у хотелу Бистрица.

Захваљујемо се и свим медијским кућама које су нас пратиле ове године, као и свим учесницима који су, од намлађе Софије старе само годину дана, до најстаријег Маринка са знатно више година, се потрудили свим срцем да допринесу изузетном расположењу.

Велика захвалност и Олимпијском центру Јахорина као и особљу хотела Бистрица уз поруку: очекујте нас догодине на 26.Сусретима.