У суботу 26. априла 2014. године, у 19h одржана је трибина ,,Мисаони изазови“ у организацији повереништва Двери на Палилули и УГ ,,Ћирилица“. Предавачи су били проф. др Светозар Радишић и господин Миодраг Којић. У препуној сали месне заједнице тражила се столица више. Трибина на Карабурми је трајала преко два сата.

 

Проф. др Светозар Радишић рођен је у Лесковцу 1949. године, а дипломирао је на Војној академији противваздушне одбране у Задру 1972. године. Постдипломске студије, као и одбрану доктората на тему ,,Управљање системом борбене готовости“ (1994) завршио је у Београду. Највиша дужност коју је обављао била је портпарол Војске Југославије. Аутор је преко 500 новинарских геоплитичких анализа и гост на преко 400 трибина. Такође је и награђивани књижевник. Проф. др Свезозар Радишић је на трибини представио своју књигу ,,Мисаони изазови“ и говорио о моћи емоција, мисли и информација, посебно о космолошкој потреби да се сачувају србски језик и ћирилица.

На предавање проф. др Радишића надовезао се господин Миодраг Којић, који је потпредседник УГ ,,Ћирилица“. Председник споменутог удружења је наш познати песник Добрица Ерић. Господин Којић је говорио о проблемима нестајања нашег писма ћирилице и закона о српском језику и писму, у којем јасно стоји да се наше српско писмо ставља у други ред (шаље у заборав).

Повереништво Двери на Палилули се захваљује свима који су дошли на трибину.