Да су наочаре мржње одавно распоређене по белом демократском свету, одавно је познато. По моделу књигоцида које наше комшије примењују одавно, Бандераши су напали руски језик, који је вероватно и више омражен, од на Балкану, а и шире, матичног српског језика.

Мржња о којој је говорио Бизмарк увукла се у становнике Игоовог романа, који своје комплексе лече управо наочарима на којима су уместо стакла поставили дно од тегле, а параноја иде дотле да је и сам Хенри Кисинџер сумњив.

Мржња, мржња и само мржња, према Православљу, Светосављу и све што је руско и српско гура се кроз све свере, а језик је управо погодно бекстејџно! беживотно тијело где се и сама мржња лајкује! Зашто је тако размислите сами.

Милорад Ђошић

У Kијеву се појавили плакати који упоређују руски језик с инфекцијом

На улицама украјинског главног града, појавили су се плакати који позивају на престанак кориштења руског језика, којег аутори упоређују с инфекцијом.

На плакату који је објавило украјинско издање листа Вести, налази се људско лице с исплаженим језиком обојаним у боје руске заставе, гђе свака од боја руског триколора представља, по мишљењу аутора плаката, осјећаје које изазива руски језик - "агресија", "безобразлук", "глупост", "империјализам", "рат", "смрт", "сепаратизам", пише руски лист Взгљад .

Руски језик аутори плаката називају изузетно заразним. "Довољно је упасти међу инфициране особе, а вирус се може добити и преко масовних медија. Инфекција се лако шири међу младима", - пише на плакату.

Онима који се служе руским језиком, савјетује се да оперу уста сапуном.

Убаци слике 2

Ко је поручилац плаката, још се не зна. На њему се налази знак Центра за савремену уметност М17.

Према подацима истраживања Центра Разумкова у априлу 2017. године, украјински језик својим материњим језиком сматра 68 % становника Украјине, 14 % то мисли за руски језик, а 17 % третира оба језика као једнаке. У лето прошле године, Центар Разумков објавио је другачије податке - тада је 37 % Украјинаца руски језик сматрало као материњи језик.

Украјинске власти покушавају умањити значај руског језика, те су преко неколико пута изјавиле како се говорници руског језика не морају бојати политике новог руководства. Москва третира понашање Kијева, односно насилну украјинизацију, као језикни геноцид,

Извор:

Взгљад