РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
11.000 БЕОГРАД, Змај Јовина 15,
Тел. 063/495-051, vladarsk@gmail.com
Br. 1884/16 - 31. јул 7524 (2016)

СРПСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ
11.001, Б Е О Г Р А Д, КНЕЗ МИХАЈЛОВА 35
ПРЕДСЕДНИК ДР ВЛАДИМИР КОСТИЋ
SASADIR@SANU.AC.RS

СЕДАМНАЕСТО ПИСМО

ХРВАТИ И БОСАНЦИ – СРПСКА ПЛЕМЕНА

ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ

Не пишемо Вам само у име проганог српског народа, од 1990. до 1995, из Републике Српске Крајине и Хрватске, него Вам пишемо у име свих Срба, без обзира на њихову религиозну припадност и на њихово отуђење и проглашавање припадницима других народа (колонијалним мерама у претходним столећима и у време комунистичке власти у Југославији, у двадесетом столећу).

Подсећамо Вас на две најважније колонијалне и комунистичке мере против Срба (православне вере) – покатоличени су и проглашени Хрватима и исламизирани су и проглашени Босанцима (и о осталим колонијалним и комунистичким мерама против Срба Вас обавештавамо).

Данас ћемо Вам пружити податак о времену пре 4000 година, у којем, недвосмислено, пише да су Хрвати и Босанци – СРБИ. Овакву чињеницу, наука не би смела да занемари и из Ваше установе би требало да се о томе јавност упозна, те да се Хрватима и Босанцима да до знања, да су њихова завичајна имена – Хрвати и Босанци, а да им је народно (национално) име – СРБИ. У петнаестом писму, од 27. јула 7524 (2016), обавестили смо Вас о повјесном (историјском) кривотворењу у Европи, да су Словени описмењени тек у 9. столећу. А у шеснаестом писму, од 30. јула 7524 (2016) смо објаснили да је проф. др Бранислава Божиновић објавила три књиге: „Речник сродних санскритских и српских речи“ (Издавач «Пешић и синови» у Београду, 2000. године) и да је открила да је санскритски језик у Индији најстарији облик српског (словенског) језика, а наши преци су населили део Индије у другом миленијуму Старе ере. О томе су скупљене песме и предања код Срба и других Словена и то је све записано у 19. столећу. Тако је једна песма о Србима из Индије - преношена с колена на колено и забележена у Македонији. У тој песми је податак о 13 српских племена, међу којима су Хрвати и Босанци. Песма је: „БЕЛИ ДУНАВЕ ВО ДАЛЕКА ЗЕМЉА ИНЂИЈА“. Објављена је у књизи Аљоша Бранкова Арсеновћа: „Обредне пјесме древних Срба из Индије“, Издавач, „Пешић и синови“, Београд, 2000. године. У наслову песме се спомиње Дунав из Индије, а то је зато што су наши преци имена река, планина, језера... с Хелма (Балкана) и Подунавља преносили на реке, планине, језера... у Индији. Ево те песме: „Море Дунаво море, // Море бели Вардаре! // Море бели Вардаре! // Во србска та земља. // Стара старославна. // Старославна земља, // Царославна прастара! // Да би се море Врдаре! // Да би се разделио море, // Разделило ни бели Дунав! // Во далека земља Инђија. // Во дунавска страна та србска, // Стара та србска царославна. // На тринајест раздела, // На дванајест утоки, // Да излазе племена: // Прво племе ни србско, // Прво ми племе Мије. // Друго ми племе Брсјаци, // Треће ми племе Пољани, // Четврто племе Босњаци, // Пето ми Славонци, // Шесто ми Хрвати, // Седмо ми Моравци, // Осмо ми племе убаво, // Убаво племе Серберци. // Девето Македонци, // Десето Загорчани, // Једанајесто Мачвани, // Дванајесто Бачвани. // СИТЕ ПЛЕМЕНИ СРБСКИ, // Међу њима арбанашки, // Арбанашки стари србски. // Тринајести ти раздели, // Тринајест србски племени: Драговића, Куча, Тимоча, // Попелићи, Панићи, Селићи, // Лекићи, Брегићи, Станићи, // Струмићи, Марићи, Медићи, // И највеће племе Славићи, // Славићи деца Србинска“.

Господине Председниче,

Ова и друге чињенице о српском народу и колонијалном расрбљивању, обавезне су за научне раднике. Зато не би смели да српска племена Хрвате и Босанце уносе у научна дела као несрпске народе. Треба да увере Хрвате и Босанце, да се не би смели одрицати својих давних предака, који су творци светске писмености и утемељивачи Цивилизације, а у свим античким записима пише – да су то Срби. А Хрвати и Босанци, ето, били су племена тог српског народа и пре 4.000 година, па не може бити да то данас нису! Научници о томе мора да увере и државнике српских и словенских земаља.

Као што смо Вам писали у првом писму, упозоравамо да, можда, чланице ЕУ и НАТО захтевају од државника и политичара у српским земљама - да не говоре о истини из српске (словенске) повјести (чиме се чува колонијални учинак против Срба и других Словена), али то не смеју да прихватају научни радници, чланови САНУ, чланови других научних установа и професори средњих школа и универзитета. Ако Ваши стручњаци и даље буду прихватали ова кривотворења (фалсификовања) о европској цивилизацији (и подвали да Хрвати и Босанци нису Срби), онда се установа којом руководите не може сматрати научном – надамо се, да се нећете увредити на овај логични закључак о САНУ.

С обзиром да САНУ не прихвата сарадњу с Владом и Скупштином Републике Српксе Крајине у прогонству, ово писмо се упућује и јавности.

Милорад Буха, председник Владе

Професор Рајко Лежаић, дипл. инж, председник Скупштине