Културно-спортска манифестација „Сусрети српских земаља“ биће одржана на Јахорини од 24. до27. марта 2022. године у организацији Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда, Олимпијског центра Јахорина и Представништва Републике Српске у Србији.

На манифестацији, која се ове године одржава под слоганом „Српскom традицијом чувамо православље“, учествоваће Срби из свих земаља региона.

Програмом "25. Сусрета српских земаља“ предвиђен је низ спортских такмичења и културних садржаја.

У петак, 25. мартау спортској дворани ош “Србија” на Палама биће одржана радионица подсећања на српску традицију кроз народно коло , у коме ће учествовати Национални ансамбл „Венац“ из Грачанице те ученици основних школа са Пала и подмладак куд-ова Пале, Мокро и Лукавица.У овом програму “Српско коло на Јахорини” који ће се одржати у 13 часова, очекује се учешће око 300 ученика.

Око 15 часова организоваћемо свечани дефиле учесника Сусрета заједно са децом из радионице “Српско коло на Јахорини”.

У 17 часова у Дому културе на Палама, одржаће се програм у коме учествују осим хора Српски православни појци и најеминентнији ансамбл и куд-ови из окружења: Национални ансамбл “Венац” Грачаница, ансамбл народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” Бања Лука и српско културно друштво “Просвјета” из Вуковара.

Спортска такмичења у веле-слалому одржаће се у суботу 26.марта у 12 часова на стази Олимпик на Јахорини.

Први Сусрети српских земаља одржани су у фебруару 1995.године а учесници манифестације били су први гости туристи на олимпијској Јахорини.

У тада веома тешким условима, група од 140 учесника из Вуковара, Београда, Новог Сада, Велике Плане и Пала, уз културне, спортске и хуманитарне садржаје, допринијела је бољем упознавању и стварању блиских веза међу Србима из разних крајева.

На овогодишње Сусрете пријавило се око 300 учесника и по предвиђању организатора овогодишња манифестација ће бити међу садржајно најбогатијим.

За све детаљне информације и пријаве молимо да се обратите код

Љубинко Стојановић тел.065/8075143

или мејлом на milena.zigic@gmail.com