Једна од најпрепознатљивијих финансијских организација банка „Поштанска штедионица” са најдужом традицијом пословања у Србији позната је по коришћењу српског ћириличног писма. Поред свог обележја, дисплеја, образаца,натписа, реклама једина је банка у којој грађани Србије могу потписати уговор на српском језику и ћириличном писму.

16. јуна 2020. године приликом добротворне акције "Поштанске штедионице" и "Дунав" осигурања позвани су да присуствују и представници нашег удружења, што смо са задовољством и учинили. Том приликом председнику извршног одбора "Поштанске штедионице" господину мр Бојану Кекићу уручено је "Благодарје" удружења за изузетан допринос у очувању српског језика и писма.

У пријатној атмосфери представници удружења су упознали чланове одбора банке и друге госте са достигнућима у раду. Уз пригодну здравицу нашег члана Драгише Симића разговарано је о могућностима сарадње у будућности посебно током следеће године када "Поштанска штедионица" прославља 100 година од оснивања. Све нас охрабрује свест запослених банке о потреби коришћења ћирилице без законске одредбе или материјалне користи. Пожелимо им много среће у раду .

Д.М.