Извор: Анти Цензура

„Колика је стварна инфлација у Србији? Статистички подаци се фалсификују. И нова власт је наставила са истом економском политиком. Нушићева Госпођа Гувернерка се хвали како је све под контролом. Када вам неко у Србији каже да је све под контролом и нема проблема, знајте да је пожар све захватио и да ништа не функционише.

Погледајмо реалну инфлацију на примеру једне робе. Узео сам пример из пољопривреде. Тачније, улаз репроматеријала за повртларску производњу. Мој пријатељ, произвођач Ђура Бићанин село Горњи Рибник код Трстеника, дао ми је овакве податке. Он је поузданији од фризираних статистичких извештаја однарођене Народне банке Србије.

Цена вештачког ђубрива, популарно зване 16џ16џ16, три шеснаестице, прошле године у јануару је била 2200 динара џак од 50 килограма, тада је курс динара према евру био 106,18. , што значи да је џак коштао 20,72 евра. Данас, у јануару 2013, цена истог џака вештака је — 2850 динара, курс динара је 112,06, што значи да је његова цена 25,43 евра. За годину дана цена џака вештачког ђубрива је скочила са 20,27 евра на 25,43 евра или 22,73%. На сајту НБС пише да је у децембру 2012 инфлација била 12,2%. Скоро дупло мања.

Истовремено, цена производа се није мењала или је, да ствар буде гора, дошло и до пада цена. Рецимо, цвекла је била у јануару 2012 — 30 динара, толико износи и данас,шаргарепа 30 динара и није се цена мењала, док је цена роткве пала са 30 динара на свега 16 динара за килограм.

Ако овој краткој анализи додамо да је цена увозног семена из Холандије поскупела са 25 евра на 35 евра, што је раст од — 40%, онда је математички јасно зашто пропада произвођач, сељак, и зашто нам пропада село. Нема тог робног произвођача који може да издржи овакву промашену економску политику српског режима.

Економске убице упорно и доследно раде свој посао на сатирању домаће производње. Нико их у томе не спречава. Апсурд да буде већи, грађани Србије гласају за такву економску политику. Видећемо ко ће дуже да издржи. Политички олош који је окупирао изнутра Србију или опљачкани и осиромашени грађани. Знам сигурно, математички доказано, да се приближавамо крају издржаљивости грађана. Нешто се мора догодити. Што пре, то боље.

30.01.2013, Хепи ТВ