Поводом Дана матерњег језика, у Министарству културе и информисања одржан је састанак између представника Одбора акције „Негујмо српски језик“, помоћника министра Иване Дедић и посебног саветника Драгана Хамовића и Удружења за заштиту ћирилице „Добрица Ерић“, међу којима је, поред председника Миодрага Којића, био и најагилнији активиста Удружења, Дејан Матић, један од добитника новоустановљеног признања „Културни образац“.

На састанку је било речи о искуствима афирмације ћирилице као националног писма, као и о потреби да се коначно донесе нова законска регулатива у овој области. Представници Удружења изнели су и низ примера добре праксе. Истакнута је добра сарадња са београдским Паркинг сервисом, Путевима Србије, ГСП Београд, а од самосталних фирми издвојена је „Скроз добра пекара“. Покренута је иницијатива да се, у сарадњи са Министарством културе и информисања, организује едукативна трибина „Грађански активизам на заштити српског ћириличног писма. Примери из праксе“.

Подсећамо да је Министарство културе и информисања, у сарадњи са Одбором за стандардизацију српског језика, поднело предлог измена и допуна Закона о службеној употреби језика и писма, који је још увек у процедури.

Извор: Министарство културе и информисања