Бивши официр НАТО-а на Косову и Метохији, Норвежанин Кристиан Каш (Kristian Kahrs), инспирисан разговором са нашим новинаром на тему приступања Србије НАТО пакту, обратио се видео поруком како би упозорио на непотребност и погубност таквог поступка.

 

Каш изражава дубоко неразумевање одлуке српских власти да се приступи НАТО пакту, посебно по условима сличним онима из Рамбујеу који су за сваку суверену земљу - неприхватљиви.

Хоћу да се захвалим српском народу на подршци, каже Каш. Ја сам се преселио у Норвешку, али велики део мог срца ће увек бити у Србији. Сада сам шеф информација у политичкој странци Демократи. Ми смо национално-конзервативна странка која се залаже за националну демократију и која је против анти-демократског глобализма (као на пример у ЕУ).

Не разумем зашто је српска влада дала суверенитет НАТО-у који садржи сличне тачке као и Рамбује ултиматум, додаје он. Међутим, као норвешки политичар, сматрам да Норвешка треба да остане у НАТО-у због стратешких интереса у северном делу Норвешке. Ја не волим НАТО, али је НАТО Норвешкој потребан у овом тренутку.

Кристиан је искористио прилику да се захвали и нашем новинару.

И хоћу да се захвалим Ивану Максимовићу за одличан чланак "Кристијан Каш: Терористички напад у Ливадицама изведен уз подршку САД". Иване, опростићу ти што си написао моје име са Ј. Ти знаш да је то велики грех, у шали каже Кристиан.


Хвала и најлепше Бојани Богдановић која је помогла да се превазиђу мање језичке баријере и неправилности.

http://www.youtube.com/watch?v=sdQYqnUTg7I

 

О Кристиану и његовом раду можете сазнати више на његовој интернет страни www.sorryserbia.com

Кристиана можете пратити и на Фејсбуку: https://www.facebook.com/kahrs


 

Извор: КМ Новине