Браћо и сестре,
велика нам је част да вас позовемо на VIII Церски марш у недељу 20.августа 2017. године.

Церски марш је сад већ традиционална манифестација која подразумева пешачење 35 км од центра Шабца до села Текериш (асфалтним путем), где се налази споменик јунацима Војске Краљевине Србије. Управо ти хероји су победили пре 103 године моћну војску Аустро-Угарске монархије и то је била прва победа Савезника у Првом светском рату. А вест о великој победи одјекнула је широм света.

У Церској бици посебно се истакао тада србски генерал Степа Степановић, комадант Друге армије, који је након битке унапређен у чин војводе.

Главни организатор манифестације је УГ Церски Марш из Шабца, док ће удружење Србски Светионик (већ трећи пут за редом) организовати превоз из Београда, по економској цени.

Полазак из Београда је аутобусом у недељу 20. августа 2017. у 06:00 сати са Главне Железничке станице (код Плаве локомотиве).

Информације и пријаве можете обавити путем телефона: 063283563 (Станко)

или путем електронске поште: kolubarskimars@gmail.com

Сигурна резервација подразумева уплату 500 динара по особи, на телефон 063283563.

ЗАБРАЊЕНО ЈЕ НОШЕЊЕ ПОЛИТИЧКИХ И НАВИЈАЧКИХ ОБЕЛЕЖЈА (заставе, мајице, капе, шалови и др.), КАО И КОНЗУМАЦИЈА АЛКОХОЛА!!!

Напомена:
Понесите са собом два сендвича, флашицу воде, качкет и удобне патике.

Овим путем позивамо родољубе из осталих градова: Зворник, Лозница, Крупањ, Ваљево, Бијељина, Ужице, Чачак, Пожега, Рума, Сремска Митровица, Ниш, Параћин, Ћуприја, Крушевац, Краљево, Крагуејвац, Вуковар, Љиг, Брчко, Апатин, Бачка Паланка, Смедерево, Пожаревац, Нови Сад и Аранђеловац... да се организују и дођу како би сви заједно под један бајрак марширали у славу предака који су животом плаћали цену наше слободе.

ИДЕМО ЈЕР ОНИ НИСУ ИМАЛИ ИЗГОВОР!

Извор: Србски светионик