Српски културни центар, чији је председник Добрица Ерић, отворен је у Скерлићевој улици, надомак Храма Светог Саве. Домаћини свечаног програма били су чланови Српског удружења „Ћирилица” са својим генералним секретаром Миодрагом Ђошићем, пензионисаним пуковником авијације.

Просторије у којима ће се одржавати културни и образовни програми посвећени српској духовности обновљене су прилозима пријатеља и Удружења „Ћирилица”, а јучерашњи датум отварања симболично је изабран као дан сећања на погибију народног хероја мајора Милана Тепића. 

О значају овог здања за српски народ говорили су Миодраг Миша Којић из „Ћирилице” и академик Василије Крестић из Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку.

У богатом програму међу учесницима представио се и гитариста Ненад Станковић нумером „Симонида”. Ученице из Прибоја читале су литерарне саставе посвећене ћириличном писму, а посетиоци од којих су многи стигли са Космета и из Републике Српске могли су да погледају и изложбу икона чији је аутор Јаков Нешић из Прибоја.

 А. К.
 
Извор: Политика