У писму се изражава жаљење што Центар за културу не може да прихвати гостовање позоришта из Колашина уз образложење да је Црна Гора подржала „душмане Србије… у намери да буду примљени у Унеско“

 

ПОДГОРИЦA – Пожаревачки Центар за културу одбио је понуду аматерског позоришта из Колашина (КЛAП) да са две представе гостује у тој установи, зато што су представници Црне Горе гласали за пријем Косова у Унеско.

КЛAП није саопштио град ни установу која је одбила гостовање аматерског позоришта из Колашина, али су чланови тог ансамбла на друштвеним мрежама објавили интегрално писмо којим је објашњено због чега нису пожељни за тамошњу публику.

У писму се изражава жаљење што Центар за културу не може да прихвати гостовање позоришта из Колашина уз образложење да је Црна Гора подржала „душмане Србије“, „Шиптаре на Косову, у намери да буду примљени у Унеско“.

Додаје се да управа Центра у Пожаревцу не може да пред „својом публиком… представи уметнике из државе која се залаже за даље отимање српске земље и српских културних светиња“. Црна Гора је признала Косово 2008. године и недавно је на Извршном савету Унеска подржала препоруку да буде примљено у ту организацију.

 

Извор: Бета