Љиљана Булатовић Медић потписује нову књигу о Сребреници у сребреничкој библиотеци 2016.

НАРОДУ СРЕБРЕНИЦЕ

ОРГАНИЗАЦИОНОМ ОДБОРУ ЗА ОБИЉЕЖАВАЊЕ СТРАДАЊА СРБА СРЕБРЕНИЦЕ

НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНЕ СРЕБРЕНИЦА МЛАДЕНУ ГРУЈИЧИЋУ

СРЕДСТВИМА ИНФОРМИСАЊА

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

ПОВОД ДА ВАМ СЕ ОВИМ ПУТЕМ ОБРАТИМ ЈЕСТЕ ПРИМИТИВНА ХАЈКА НА МОЈЕ УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ “ПЕТРОВДАНСКИ ДАНИ 2017.“, НАЈАВЉЕНО КАО “ДОКУМЕНТАРНО ВЕЧЕ СА ЉИЉАНОМ БУЛАТОВИЋ“, КОЈУ ЈЕ ЗАПОЧЕО БИВШИ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ, А КОМЕ СУ СЕ ПРИДРУЖИЛЕ УОБИЧАЈЕНЕ СРЕБРЕНИЧКЕ И ШЕСТ ТЗВ. НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ СРБИЈЕ. НИЈЕ ИМ ТО ПРВА ЗАБРАНА. РАНИЈЕ СУ МИ ПРЕТИЛИ ЛИНЧОМ ПЕТ ХИЉАДА МУСЛИМАНА, ХАПШЕЊЕМ И ЗАБРАНОМ ДА ПРЕЂЕМ ДРИНУ.

И ТАДА САМ ПОСТУПИЛА ПО ПРОЦЕНИ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРЕБРЕНИЦЕ: ОДУСТАЛА САМ ДА ТОГА ДАНА ДОЂЕМ У ДОМ КУЛТУРЕ СРЕБРЕНИЦЕ. АЛИ НИСАМ ОДУСТАЛА ОД ИСТИНЕ. КЊИГА, КОЈА ЈЕ ОВОГ ПУТА НАЈАВЉЕНА ЗА ПРОМОЦИЈУ, ЗОВЕ СЕ “СРЕБРЕНИЦА – ЛАЖ И ПОДВАЛА СРБСКОМ НАРОДУ“, ЈЕСТЕ ЧЕТВРТА МОЈА КЊИГА ИСТИНЕ О ФЕНОМЕНУ СРЕБРЕНИЦЕ, КОЈА СЕ ВЕЋ ГОДИНУ ДАНА НАЛАЗИ У ГРАДСКОЈ СРЕБРЕНИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ И У МНОГИМ ПОРОДИЦАМА ПОДРИЊА. У ЊЕНИМ КОРИЦАМА НАЛАЗИ СЕ ЧИСТА ИСТИНА, КАО У СВИМ МОЈИМ КЊИГАМА, КОЈЕ САМ ПОСВЕТИЛА СТРАДАЊУ СРПСКОГ НАРОДА, И НЕ САМО СРПСКОГ НАРОДА. АЛИ САМ ОБЈАВИЛА И ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ: ЗАШТО СРЕБРЕНИЦА?

ГОСПОДО, ПОСЛЕ ЧЕТВРТИНЕ ВЕКА ЗЛОЧИНА БЕЗ КАЗНЕ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У ПОДРИЊУ И ЧИТАВОЈ БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ, ПОСЛЕДЊЕ ШТО БИХ УЧИНИЛА У МОМ ИСТИНИТОМ ЖИВОТУ ЈЕСТЕ ДА ОМОГУЋИМ ДЕСТРУКТИВНИМ, ПОТРОШЕНИМ ЛИКОВИМА И ЊИХОВИМ НАЛОГОДАВЦИМА, ДА ДОЛИЈУ ЗЛУ КРВ МЕЂУ НАРОДОМ, ДА СЕ И ДАЉЕ ПОИГРАВАЈУ СА БОЛОМ ОЖАЛОШЋЕНИХ ПОРОДИЦА, И ДА СРЕБРЕНИЦУ ДРЖЕ НА НИШАНУ МРЖЊЕ ДА БИ ВЛАДАЛИ . ТАКВА ВЛАСТ У СРЕБРЕНИЦИ ЈЕ ИЗГУБИЛА СВОЈ ТРОН. ВОЉОМ НАРОДА.

А ЈА ЋУ У ИМЕ МОГ ЛИЧНОГ ДОСТОЈАНСТВА, У ИМЕ МОЈИХ ТЕМЕЉА ВАСПИТАЊА, У ИМЕ ПОШТОВАЊА ЧАСТИ БОРАЦА КОЈИ СУ ЖРТВОВАЛИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ У ОДБРАНИ ОД ПОВАМПИРЕНИХ УСТАШКИХ ЗЛОЧИНАЦА, У ИМЕ ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА И ПОТОМАКА – ОПЕТ ОДУСТАТИ ДА У НАЈАВЉЕНО ВРЕМЕ ДОЂЕМ У МОЈУ СРЕБРЕНИЦУ. АЛИ НЕЋУ ОДУСТАТИ ОД ПРОЈЕКТА, НАИЗГЛЕД НЕВЕРОВАТНОГ – “ЗАШТО ВОЛИМ СРЕБРЕНИЦУ“!

И ПРЕНЕЋУ СЛЕДЕЋИ ПУТ ПОЗДРАВЕ СРЕБРЕНИЧАНИМА ОД ЈУБИЛАРНОГ СВЕСЛОВЕНСКОГ КОНГРЕСА, ОДРЖАНОГ У РУСИЈИ КРАЈЕМ ПРОШЛОГ МЕСЕЦА. И ПОКАЗАЋУ МОЈ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ О ЖРТВАМА РУСКИХ ДОБРОВОЉАЦА У ОДБРАНИ СРПСКОГ ВИШЕГРАДА.

И, НАРАВНО, НЕЋУ ОДУСТАТИ ДА 7.ЈУЛА ОВЕ ГОДИНЕ УЧЕСТВУЈЕМ У БОЛНОЈ СВЕЧАНОСТИ – ПОМЕНУ СРПСКИМ ЖРТВАМА, САХРАЊЕНИМ У БРАТУНЦУ.

НАЈЗАД, СРПСКОЈ ОПШТИНИ СРЕБРЕНИЦА ЖЕЛИМ ДА СВОЈУ СНАГУ УГРАДИ У СВОЈУ БУДУЋНОСТ УСПЕХА, ЉУБАВИ, ПОШТОВАЊА И САМОПОШТОВАЊА! А НАЧЕЛНИКУ МЛАДЕНУ ГРУЈИЧИЋУ ЖЕЛИМ ДА ОПСТАНЕ НА СВОМ ДОСТОЈАНСТВЕНОМ ПУТУ, ЗБОГ КОЈЕГА СУ ГА ВЕЋИНА СРЕБРЕНИЧАНА ИЗАБРАЛИ.

НАРОДУ СРЕБРЕНИЦЕ ЗАХВАЉУЈЕМ ШТО МИ СВЕ ОВЕ ГОДИНЕ УКАЗУЈЕ ПОШТОВАЊЕ И У СРЕБРЕНИЦИ СЕ ОСЕЋАМ КАО У СВОМ ЗАВИЧАЈУ.

ПОЗДРАВЉАМ ИСКРЕНИМ СРЦЕМ ИСТРАЈНОСТ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА СРЕБРЕНИЦЕ ДА НЕГУЈЕ ПОШТОВАЊЕ СВОЈЕ ИСТИНИТЕ ИСТОРИЈЕ.

ЉИЉАНА БУЛАТОВИЋ МЕДИЋ,

БЕОГРАД, 6.ЈУЛА 2017.

Извор: facebookreporter.org