Удружење Ћирилица је домаћин вечери фолклора и српске игре и песме у коме учествије СКУД „Свети Деспот Стефан Лазаревић“ из Сребренице заједно са КУД-ом Никола Тесла из Београда и Првим београдским певачким друштвом.. У програму је предвиђено учешће и познатих уметника Љубомира Манасијевића, појца српских духовних и традиционалних песама, Драгише Симића сакупљача народних изрека, здравица и изворних песма, Дејана Лазаревића, аутора више књига о Деспоту Стефану као и хора Србских православних појаца.

КУД Никола Тесла је основано 1926. године у Београду и познато је по томе да је управо сам велики научник дао пристанак да по њему друштво добије име а послао је из Америке заставу са копљем као и идејно решење амблема друштва. У својој богатој историји КУД Никола Тесла је освајао многобројна признања у земљи и иностранству а свој рад остварује у оквиру ГСП Београд.

Српско културно уметничко друштво Свети Деспот Стефан Лазаревић из Сребренице основано је 29. фебрура 2016. године при православној цркви и српском културном центру „Свети Деспот Стефан Лазеревић“ у Сребреници као начин да се деци и младима омогући очување српске традиције и културе. Поред фолклорне друштво има гусларску и женску певачку секцију.

Позивамо вас да 22.октобра у 18 часова у сали Стаменковић Центра за културу „Влада Дивљан“ – Палилула присуствујете концерту „Деца Сребренице у Београду“.