Делегација Повереништва Српског удружења ЋИРИЛИЦА Београд за Врњачку Бању посетила је недавно Херцеговину у жељи да успостави чвршће контакте у проширењу сарадње на промоцији и одбрани ЋИРИЛИЦЕ.Након обиласка Гацког и Билеће и договора око наступа Врњачких ћилиричара у ова два места, стигло се до крајњег циља ТРЕБИЊА једног од најјачег браника Српства и Ћирилице.

За округлим столом Требињских платана склопљен је договор између Удружења ЋИРИЛИЦА Требиње, кога је предводила Председница Весна Андрић, и Повереништва из Врњачке Бање, које је представљао Повереник Жарко Марковић о промоцији два Удружења, заједничким наступима у одбрани ЋИРИЛИЦЕ од Требиња, Врњачке Бање,преко Београда широм Србије и Херцеговине.

Планирано је да се 16.јуна 2017 године Врњачки Ћилиричари својим програмом представе Требињцима, а да у току лета, у јеку туристичке сезоне, Удружење ЋИРИЛИЦА Требиње своја достигнућа представи врњчанима и њиховим гостима. Поред госпође Андрић састанку су присуствовали Момир Милић и Павле Ратковић чланови УО Удружења.

Жарко Марковић-повереништво Врњачка Бања